Ontwikkeling Virgin VR-02 op schema

Virgin Racing zegt dat de ontwikkeling van de bolide voor 2011 voorspoedig verloopt. De Britse renstal heeft aangegeven dat technisch directeur Nick Wirth de races dit seizoen niet meer zal gaan bezoeken om zich volledig te concentreren op de bouw van de VR-02.

"Nick concentreerde zich al op de VR-02 en probeerde de races te bezoeken, maar omdat de bouw vordert is het belangrijker dat hij in de fabriek aanwezig is," zei de baas van het team Graeme Lowdon. "We zijn goed onderweg en vele delen worden gefabriceerd en geleverd. Het is een enorme taak om een auto te bouwen en het heeft nu de aandacht van Nick nodig."

Dit betekent niet dat er voor de laatste races van het jaar geen nieuwe delen meegenomen worden. Deze worden met behulp van CFD ontwikkeld en kunnen daarom snel geproduceerd worden. "Er zijn meer mogelijkheden dan een jaar geleden. We moesten de huidige auto in een korte tijdsperiode vanaf nul ontwikkelen. We nemen veel kennis mee naar volgend jaar en het ziet er nu al heel erg anders uit."

Timo Glock zal ook volgend jaar bij de renstal actief zijn. "We hebben een contract met Timo voor volgend jaar. We hebben nog een optie met Lucas en hij is goed bezig. Er is een goede competitie voor de stoeltjes, omdat er niet zoveel meer zijn, dus wij zitten goed. Voor het team is het belangrijk dat we de goede mix hebben en op basis van de juiste hoeveelheid technische feedback vooruit gaan. We zien wel hoe het in de komende weken loopt."