Familie slachtoffer hekelt onderzoek Transformers

De familie van de vrouw die vorige maand verlamd raakte op de set van Transformers 3 is het oneens met het onderzoek waardoor de filmproducenten vrijuit gaan. Ze noemen de bevindingen 'belachelijk'. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

In een officiële verklaring laat de familie woensdag weten 'diep bedroefd en teleurgesteld' te zijn over de beslissing van de Occupational Safety and Health Administration in Indiana. Deze besloot de producenten van Transformers 3 niet te vervolgen omdat ze gebruik hadden gemaakt van een 'erkende lasser'.

"Het feit dat er gebruik gemaakt werd van een 'erkende lasser' wil nog niet zeggen dat het laswerk ook naar behoren is uitgevoerd", zegt de familie. "Het bewijs is er juist naar dat het laswerk is afgeraffeld." Het is nog niet bekend of de familie vervolgstappen onderneemt.

Op 1 september raakte een figurante ernstig gewond toen een losgeslagen staalkabel haar auto raakte en een deel van haar schedel sloeg. Later bleek dat zij aan de linkerkant van haar lichaam verlamd was geraakt.


Transformers (Foto: Novum)