Cruise benaderd voor vervolg op Top Gun

Tom Cruise is door filmstudio Paramount benaderd om een vervolg op Top Gun uit 1986 te maken. De film zou wederom geregisseerd worden door Tony Scott. Dat schrijft het Amerikaanse New York Magazine. Paramount houdt hierover de kaken stijf op elkaar.

Scenarioschrijver Christopher McQuarrie, die eerder met Cruise aan Valkyrie werkte en het script van The Ususal Suspects schreef, zou al bezig zijn met het verhaal. Daarin zou een kleine rol voor Cruise zijn weggelegd. Niet meer als de gelikte F-16 piloot Pete 'Maverick' Mitchell, maar als instructeur op leeftijd aan de prestigieuze Top Gun-vliegschool.

Producent Jerry Bruckheimer liet afgelopen zomer al weten dat hij in gesprek was over een vervolg op de enorme hit uit de jaren tachtig, maar dat de luchtvaartsector totaal was veranderd sinds die tijd en dat de focus dus op iets anders moet komen te liggen dan heftige straaljagerachtervolgingen. De vader-zoon relatie was ook een thema in de eerste Top Gun-film, dus de verwachting is dat Cruise de vader gaat spelen van een nieuwe sterpiloot.

Of er nog meer acteurs uit Top Gun meedoen aan het vervolg, zoals Val Kilmer als Ice-Man, is nog niet bekend.


Tom Cruise (Foto: Novum)