Beerens mogelijk niet tegen Groningen

SC Heerenveen moet het komende zondag in de noordelijke derby tegen FC Groningen mogelijk zonder flankspeler Roy Beerens stellen. De rappe aanvaller heeft weer last gekregen van zijn lies en daardoor is het niet zeker of hij zondag fit genoeg zal zijn om mee te doen.

Trainer Ron Jans liet op de website van SC Heerenveen weten te hopen dat Beerens, die vanmorgen apart van de groep trainde, snel weer fit zal raken: “We doen er alles aan om Roy klaar te stomen”, zegt trainer Ron Jans op de website van Heerenveen. “Of dat lukt moet de komende dagen blijken. De kans bestaat dat we pas zondag een beslissing nemen en dat dan ook de definitieve opstelling bekend wordt.”

Ook verdediger Arnold Kruiswijk trainde vanmorgen niet mee met de groep. Hij kampt nog altijd met een lichte bovenbeenblessure. Jans, die zondag een weerzien krijgt met zijn vorige ploeg, is er echter zeker van dat hij komend weekend een beroep kan doen op Kruiswijk. Een speler waar de trainer zeker niet op kan rekenen is Michal Svec. De Tsjech heeft nog teveel hinder van een hamstringblesssure.