'Heitinga staat open voor Bayern München'

Er gaan geruchten dat Bayern München in de winterstop de vierde Nederlander kan verwelkomen. Mark van Bommel, Arjen Robben en Edson Braafheid staan al bij de Duitsers onder contract. Johnny Heitinga kan de volgende landgenoot bij de ploeg uit Beieren worden.

"Ik sta open voor Bayern München. Ik speel dit jaar geen Europees voetbal met Everton. Bayern speelt Champions League. Dus door een transfer zou ik in Europa actief kunnen worden. Als voetballer streef je altijd naar het hoogste", liet Heitinga na de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden (4-1) weten.

Toch is het nog maar de vraag of de transfer van de grond komt. "Ik kan niet inschatten hoe serieus de belangstelling is van de Duitse club. Ze hebben zich nog niet officieel gemeld bij Everton."

Heitinga, die ook in de belangstelling van VfL Wolfsburg zou staan, vertrok in de zomer van 2009 naar Atlético Madrid, maar werd daar na een half jaar alweer weggekocht door Everton. De prestaties van de ploeg uit de Premier League vallen tot op heden tegen. De ploeg vergaarde tot op heden zes punten en staat op de zeventiende plaats in de Engelse competitie.