Hongaarse mensenhandelaar uitgeleverd

Hongarije heeft woensdag een 43-jarige hoofdverdachte van een internationaal mensenhandelnetwerk uitgeleverd aan Nederland. De Hongaar is woensdag door rechercheurs van de nationale recherche opgehaald in Boedapest, meldt het Openbaar Ministerie. De Nederlandse autoriteiten hadden om de uitlevering van de man gevraagd.

In de zaak werd vorige maand in Amsterdam al een 24-jarige Hongaar opgepakt. De man heeft vermoedelijk in Hongarije vrouwen geworven en ze te werk gesteld op de Wallen in Amsterdam. Een Hongaarse vrouw heeft aangifte tegen de 24-jarige man gedaan.

De 43-jarige man zou de organisator van de mensenhandel zijn geweest. Hij zou in verschillende Europese landen vrouwen de prostitutie in hebben gedwongen. Hun inkomsten moesten de vrouwen afstaan. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam.

Het OM verwacht dat er nog meer aanhoudingen volgen. De nationale recherche werkt voor het onderzoek samen met politie- en justitiediensten in Hongarije en Zwitserland.