Eigenaren Liverpool slaan terug

De huidige eigenaren van voetbalclub Liverpool hebben bij een Texaanse rechter een tijdelijk verkoopverbod verkregen. Dat meldden George Gillett en Tom Hicks. De twee Amerikanen hadden eerder bij het Engelse High Court nog bakzeil gehaald. De rechters daar bepaalden dat Gillett en Hicks geen recht hadden de verkoop te blokkeren.

Het bestuur van Liverpool ging vorige week akkoord met de verkoop van de club aan New England Sports Ventures (NESV), dat ook honkbalclub Boston Red Sox bezit. Gillett en Hicks verzetten zich daartegen omdat ze de verkoopprijs te laag vinden.

Liverpool heeft een grote schuld die op vrijdag betaald moet worden. Daarvoor is een overname noodzakelijk. Als de schuld niet tijdig betaald wordt moet de Premier League-club mogelijk uitstel van betaling aanvragen. Dat zou ze een puntenaftrek opleveren.

De huidige eigenaren noemden in een verklaring de verkoop aan NESV 'oplichterij op een epische schaal' en stelden dat het aanbod 'honderden miljoenen dollars beneden de marktwaarde' ligt. Hicks en Gillett kondigden bovendien aan het bestuur, de bank die de schuld beheert en NESV voor de rechter te slepen. Ze eisen in totaal 1,6 miljard dollar, ongeveer 1,15 miljard euro, schadevergoeding.