Amsterdamse politie schiet verdachte in been

De politie heeft dinsdag in een bouwmarkt in het zuidwesten van Amsterdam een man na een achtervolging in zijn been geschoten. De man en drie andere verdachten zijn aangehouden.

De politie kreeg om 11.20 uur een melding van een schietincident op de Marnixkade. Al snel werd duidelijk dat een BMW met een buitenlands kenteken was weggereden, waarna agenten het voertuig op de A10 zagen rijden. Met hulp van een politiehelikopter werd de achtervolging ingezet.

Op de afrit naar de Henk Sneevlietweg in Sloten botste de auto tegen een reclamezuil. De bijrijder werd direct aangehouden, maar de bestuurder vluchtte te voet over de A10 naar de Anthony Fokkerstraat. Daar liep hij een bouwmarkt binnen waar agenten hem in zijn been schoten.

Op de Haarlemmerdijk troffen agenten een andere BMW aan, ook met een buitenlands kenteken. Beide inzittenden hadden een vuurwapen in hun bezit en zijn aangehouden. De politie onderzoekt of beide zaken met elkaar hebben te maken.

De identiteit en de nationaliteit van de verdachten is niet bekend. De Rijksrecherche onderzoekt de schietpartij, zoals altijd als de politie heeft geschoten.