RTL Nederland zet stevig in op filmmarkt

RTL Nederland gaat zijn filmactiviteiten op nationaal en internationaal gebied uitbreiden. De Nederlandse tv-producent is sinds 2008 al financieel betrokken bij verschillende Nederlandse filmprojecten, zoals Moordwijven, Komt een Vrouw bij de Dokter en De Gelukkige Huisvrouw. Het eerstvolgende filmproject is de film Gooische Vrouwen, een vervolg op de gelijknamige tv-serie en een coproductie met Talpa Fictie.

RTL Nederland laat dinsdag weten dat het in Nederland zijn rol als cofinancier wil uitbreiden en actiever wil bijdragen aan de ontwikkeling van de Nederlandse film. Om ook actiever te kunnen zijn op de Europese en Amerikaanse filmmarkt is per 12 oktober een samenwerking aangegaan met filmdistributeur Dutch Filmworks.

"Onze ambitie is om niet alleen het meest toonaangevende mediabedrijf te zijn, maar ook een sterke positie te verwerven in entertainment. Film vormt daar een belangrijk onderdeel van" zegt RTL Nederland-directeur Bert Habets. "De stap om dat in partnership te doen met het sterke Dutch Filmworks is essentieel en veelbelovend."