Ferdinand verrast door aanvoerderschap

Rio Ferdinand mag bij de nationale ploeg van Engeland de aanvoerdersband dragen. Deze neemt hij over van Steven Gerrard.

Door een knieblessure moest aanvoerder Ferdinand het WK in Zuid-Afrika aan zich voorbij laten gaan. Door zijn afwezigheid nam Gerrard zijn taak als aanvoerder over. Nu de verdediger van Manchester United weer fit is en is teruggekeerd in de nationale selectie, heeft hij de band weer terug.

Morgenavond speelt Engeland tegen koploper Montenegro. "Ik wist niet of ik aanvoerder zou zijn. Ik maakte me meer zorgen over of ik wel bij de ploeg zou zitten en fit zou zijn", zei Ferdinand op de persconferentie.

"Het is een geweldige eer om aanvoerder van Engeland te zijn. Om nu terug te keren en gelijk benoemd te worden tot aanvoerder is fantastisch. Maar Steven (Gerrard) heeft het geweldig gedaan. De bondscoach ziet mij als de geschikte kandidaat en daar ben ik blij mee. Maar als het anders was gegaan dan had ik de hand van Steven geschud en hem succes gewenst."

"We hebben meerdere leiders in dit team. En hoe meer er zijn, des te beter we zijn als team. Steven en Wazza (Wayne Rooney) hebben de band eerder al gedragen. We hebben dus spelers die ervaren zijn en hun weg weten op het veld."