Jongeman verhangt zich live voor webcam

Een 21-jarige Zweed heeft zichzelf vanmiddag live op internet van zijn leven beroofd. De jongeman had op een Zweeds internetforum aangekondigd dat hij zichzelf ging ophangen. Vervolgens plaatste hij een webcam en pleegde zelfmoord.

"Ik heb besloten mijzelf om het leven te brengen middels ophanging", schreef de onbekende jongeman om 13.06 uur plaatselijke tijd op het forum Flashback.org. "Om aan het gevoel te wennen, heb ik getest met mezelf te wurgen. Ik heb een groot aantal pijnstillers genomen die nog moeten inwerken. Ik heb een webcam neergezet dat via een programmaatje iedere twee seconden een foto op een FTP-server zet."

"Ik ben een man van 21 jaar oud", schreef hij in een latere post. "Ik heb een goed leven, ik studeer, heb mijn eigen flatje en krijg goed geld van de overheid. Ik heb het syndroom van Asperger, autisme en ben emotioneel extreem kwetsbaar. Mijn sociale vaardigheden zijn slecht. Dit alles maakt me een eenzaam persoon."

"Ik krijg langzaam het gevoel dat ik van gedachten ga veranderen dus ik moet opschieten", luidde zijn laatste post. Hierna was live te zien hoe de jongeman zichzelf van het leven beroofde. De politie was snel ter plaatse om de webcam uit te schakelen en de boel af te zetten. De politie en amculancedienst hebben zich inmiddels ontfermd over het levenloze lichaam.

Update 21.30 uur:

Inmiddels is bekend geworden wie de jongeman is die zichzelf van het leven heeft beroofd. Volgens de site Cute Dead Guys gaat het hier om de 21-jarige Marcus Jannes. De Zweedse media hebben inmiddels lucht gekregen van de live zelfmoord en brengen het nieuws momenteel naar buiten.

De Zweedse politie is geschokt door het voorval. Ze vinden het erg dat niemand heeft ingegrepen om dit drama te voorkomen. Ook mensen die rustig via de webcam toekeken hebben niets gedaan om de zelfmoord te voorkomen.

De uiterst schokkende foto's zijn te vinden in het bronartikel