Berg: "Zweden maakt goede kans tegen Oranje"

Marcus Berg denkt dat Zweden dinsdagavond in Amsterdam voor een verrassing kan zorgen in het EK-kwalificatieduel met Oranje.

"Nederland is de favoriet in eigen huis, maar wij maken ook zeker kans", zegt de 24-jarige aanvaller van PSV tegen Novum Nieuws. "We moeten slim spelen en een goede balans vinden tussen offensief en verdedigend spel."

Onder de nieuwe bondscoach Erik Hamrén is er bij het Zweedse nationale team veel veranderd. Het afwachtende en berekende spel van de laatste jaren heeft plaatsgemaakt voor een offensieve speelwijze. Berg voelt zich daar lekker bij. "We moeten scoren om te winnen. Dus is het lekker om aanvallend te spelen."

Toch zal Zweden tegen het elftal van Bert van Marwijk achterin geen open huis houden. "We moeten vooral slim spelen. Nederland is een grote ploeg met veel goede spelers. Het is daarom belangrijk om defensief goed te staan", vindt de aanvaller die in de Eredivisie een schorsing van vier wedstrijden uitzit. "Maar het doel is om hier drie punten te pakken. We hebben veel zelfvertrouwen."

De Zweedse selectie is sinds vrijdag in Amsterdam. Berg ziet de lange voorbereidingstijd als een voordeel. "Het is lekker dat we ons in alle rust hebben kunnen voorbereiden en niet pas de dag voor de wedstrijd arriveren. Iedereen vindt het ook leuk hier. Nederland is een mooi land en Amsterdam een leuke stad."


(Foto: Novum)