Protest na beledigende advertentie

Bij het kantoor van uitzendbureau Randstad in de Belgische plaats Mol heeft een protest van de socialistische vakbond plaatsgevonden. De vakbond is woest over de tekst in een personeelsadvertentie voor een lasser van het uitzendbureau.

In de advertentie wordt expliciet vermeld dat voormalig medewerkers van DAF Trucks niet welkom zijn: "Belangrijk!! Geen mensen die op DAF gewerkt hebben, totaal andere wijze + attitude van deze WN's binnen hun bedrijf."

Een woordvoerder van het uitzendbureau bood zijn excuses aan voor de tekst. "Dit is een professionele fout die wij nu aan het rechttrekken zijn. Die advertentie moet zo snel mogelijk van onze website. Dit kan natuurlijk niet en daarvoor wens ik mij ook te verontschuldigen bij de ex-werkgevers van DAF en bij de vakbond."

Na dit excuus werd de actie opgeschort. "Voor de (oud-)medewerkers van DAF is daarmee de fout een beetje rechtgezet, maar het kwaad blijft natuurlijk geschied. Wij zullen als vakbond bekijken of we hiermee voortgaan, want dit gaat echt te ver," aldus Hans Vaneerdewegh van de vakbond ABVV Metaal.