"Yu Suzuki wilde Shenmue op 360 of PS3"

Osuma Marutu was verantwoordelijk voor al het geluid in de game Shenmue, hij heeft gereageerd op het bericht over een nieuwe Shenmue-game voor mobiele telefoons in Japan. Murata heeft samen met wat medewerkers van SEGA gesproken en daar kwamen wat opmerkelijke dingen uit.

Marutu geeft aan dat hij er moeite mee heeft dat Yu Suzuki, de bedenker van Shenmue, zijn kwaliteiten zo verlaagd heeft. Suzuki was namelijk iemand die top-kwaliteit eiste en geen compromissen wilde, kwamen er toch compromissen dan was Suzuki erg boos. Murata is er zeker van dat Suzuki het spel op de Xbox of de PS3 had willen uitbrengen en dat wat er nu gemaakt wordt niet is wat Suzuki eigenlijk zou willen.

Daarnaast geeft Murata aan dat hij heeft gesproken met mensen van SEGA en deze houden zich nog afzijdig van de mobiele-game. Waarschijnlijk als het spel een succes gaat worden zal SEGA zijn naam eraan lenen. SEGA heeft al eerder aangegeven dat bereid zijn het spel exclusief te produceren voor één van de drie grote consoles als deze meefinancieren.

Shenmue