Hamilton: "Blij dat ik aan de finish kwam"

Lewis Hamilton werd in de Grand Prix van Japan gisteren slechts vijfde. Waar de Brit mikte op een podiumplaats kende hij problemen met de versnellingsbak en moest hierdoor rustiger rijden. Eerder in het weekend had McLaren zijn versnellingsbak ook al moeten vervangen en had Hamilton op de startgrid vijf plaatsen in moeten leveren.

"Dit was een erg teleurstellend weekend voor mij en het team. We hebben hard gewerkt om hier een goed resultaat te kunnen scoren, maar hadden eerst het probleem dat we de versnellingsbak moesten vervangen en daarna raakte ik in de race de derde versnelling nog kwijt. Ik ben echter wel blij dat ik nog aan de finish ben gekomen en zo nog wat punten heb kunnen scoren," meldde Hamilton aan de BBC.

In het kampioenschap lijkt de Brit af te haken nu hij met nog drie races te gaan op 192 punten staat, terwijl kampioenschapsleider Mark Webber er 220 heeft. "Er zijn nog 75 punten te winnen, maar de anderen blijven elke race maar punten scoren, dus het wordt erg moeilijk nu."