Rutte spreekt verder met kandidaten

Formateur Mark Rutte (VVD) is maandagochtend verdergegaan met de serie gesprekken die hij voert met beoogd bewindslieden. Hij ontvangt in totaal zeven kandidaten in het gebouw van de Eerste Kamer.

Als eerste was het de beurt aan VVD-Kamerlid Paul de Krom, die staatssecretaris van Sociale Zaken wordt. Na hem kwam Edith Schippers (VVD) langs, de nieuwe minster van Volksgezondheid. Zij stelde bij binnenkomst als belangrijkste taak te zien om de zorg te verbeteren en 'dichter bij huis' te brengen. Verder liet Schippers weten zin te hebben in haar nieuwe baan.

Verder ontvangt Rutte Jan Kees de Jager (CDA), die op Financiën blijft, de nieuwe minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA), de kandidaat-staatssecretaris van Economische Zaken en Innovatie Henk Bleker (CDA), beoogd staatssecretaris Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) en de nieuwe staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD).

Ook voor dinsdag staan nog enkele gesprekken gepland. Voor de post van minister van Onderwijs en Cultuur wordt huidig staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (CDA) genoemd. Naar alle verwachting staat het nieuwe kabinet donderdag op het bordes bij koningin Beatrix.