Dost gelooft nog in kwalificatie Jong Oranje

Jong Oranje is na de 1-3 nederlaag tegen Oekraïne ver verwijderd van een EK-ticket. Aanvaller Bas Dost heeft echter nog hoop.

Het beloftenteam van Nederland verloor zaterdagavond met duidelijke cijfers, waardoor de ploeg woensdag in Kiev voor een bijna onmogelijke opgave staat. "Ook bij 0-2 hebben we de kwaliteiten en kansen om het om te draaien en drie of vier keer te scoren. Met zulke buitenspelers en Ricky van Wolfswinkel als spits kun je altijd een goal maken", zegt de spits van sc Heerenveen op de website van zijn club.

Dost, die zelf genoegen moest nemen met een invalbeurt, zegt dat Jong Oranje de opponent niet heeft onderschat. "We hebben gewoon niet allemaal ons maximale niveau gehaald. De scherpte was er niet honderd procent." De ploeg van bondscoach Cor Pot begon pas in het laatste kwartier, na de goal van Luuk de Jong, goed te voetballen.

Volgens Dost heeft Jong Oranje nog kans om het EK in Denemarken te halen. "De reis naar Oekraïne is geboekt, dus laten we toch maar gaan. Ik hoop dat ik daar een belangrijke rol mag spelen, dit keer viel ik in ieder geval lekker in. En nogmaals, wij kunnen vier keer scoren met onze kwaliteiten, dus waarom niet daar?"