Cvitanich mogelijk terug naar Ajax

Er bestaat een mogelijkheid dat Ajax na de winterstop weer over Dario Cvitanich kan beschikken. De Argentijn wordt op dit moment verhuurd aan het Mexicaanse FC Pachuca, maar door de financiële crisis slaagt de club er niet in om de aanvaller definitief over te nemen.

"De club mist op dit moment de financiën om hem over te nemen. Zoals het er nu naar uit ziet, komt hij terug naar Ajax", aldus de zaakwaarnemer van Cvitanich, Sören Lerby. "En dat is jammer want iedereen in Mexico is bijzonder tevreden over hem en dat is hijzelf ook."

"Dario had een wat moeilijke start, maar inmiddels loopt het lekker. Hij is volledig hersteld van zijn achillespeesblessure en heeft de laatste drie wedstrijden gescoord. In december gaat hij het WK voor clubteams spelen."


Voor Ajax is de terugkeer van Cvitanich slecht nieuws. De Amsterdammers haalden de Argentijn in 2008, onder het bewind van Marco van Basten, voor ongeveer 6,5 miljoen euro, waarbij de spits een contract voor de duur van vijf jaar tekende. Ajax wilde graag van de speler af, verhuurde hem aan CF Pachuca en zette een gelimiteerde transfersom van vier miljoen euro in het contract met de Mexicanen.

Lerby verblijft op dit moment nog in Buenos Aires, maar zal op korte termijn weer naar Nederland reizen. Bij terugkomst neemt de zaakwaarnemer van Cvitanich contact op met Rik van den Boog, directeur van Ajax. "Ik ken het standpunt van Ajax niet. De club heeft Mido al als breekijzer gehaald. Misschien is men daardoor wel bereid de prijs voor Dario te laten zakken. Wat er precies gaat gebeuren, ligt ook aan Ajax."