Woods na vijf jaar niet meer nummer één

Het einde van ruim vijf jaar alleenheerschappij over de golfsport is voor Tiger Woods nabij. Op 31 oktober wordt de door schandalen achtervolgde Amerikaan als nummer een van de wereld afgelost door Lee Westwood. De Engelsman had al eerder eerste kunnen worden, maar vanwege een blessure neemt hij enkele weken rust. Ook Woods speelt deze maand niet meer.

Westwood maakte zondag tijdens het Alfred Dunhill Links Championship, dat door de Duitser Martin Kaymer werd gewonnen, bekend dat hij vanwege een blessure aan zijn enkel waarschijnlijk pas eind november weer op de baan staat. Woods' volgende toernooi is het HSBC Champions-toernooi, dat van 4 tot 7 november op de kalender staat.

Tiger Woods was voor het eerst nummer een in 1997. Negen keer verloor hij die positie, maar evenzovele keren knokte hij zich binnen enkele maanden terug. Zijn huidige positie dateert van juni 2005 toen hij Vijay Singh afschudde en dus is hij maandag al 279 weken op rij nummer een. Wanneer Westwood hem aflost is dat gegroeid tot 281 weken. Tussen augustus 1999 en september 2004 zette Woods een reeks van 264 weken neer.