Agenten mishandeld in Drenthe

In het Drentse Tiendeveen zijn zaterdagnacht vier mensen aangehouden omdat ze politie- en ambulancepersoneel hadden bedreigd en mishandeld. De medewerkers van de ambulancedienst en de politiemannen hebben aangifte gedaan van bedreiging en mishandeling. De politie neemt de zaak hoog op en heeft het viertal in een cel gezet.

Het gaat om drie verdachten van 17, 19 en 23 jaar uit Nieuw Balinge en een 19-jarige man uit Hoogeveen. De Hoogevener was 's nachts op de Berkenweg in Tiendeveen betrokken geweest bij een eenzijdig ongeluk en werd door ambulancepersoneel lichtgewond aangetroffen. Hij had zijn auto verlaten en was overgebracht naar de auto van zijn zus, in gezelschap van de drie uit Nieuw Balinge.

Het ambulancepersoneel probeerde het slachtoffer te helpen, maar werd agressief bejegend. Een van de mannen uit Nieuw Balinge stormde op een ambulancemedewerkster af en duwde haar hardhandig tegen de auto aan. Zij hield hier een pijnlijke schouder aan over.

De politie wist de man te overmeesteren, maar de drie en hun gewonde vriend kwamen vervolgens dreigend en zwaaiend met een ringsleutel en een zaklantaarn op de agenten af. Die gebruikten pepperspray en riepen de hulp van collega's in. De vier bleven zich volgens de politie echter dreigend gedragen.

Na de komst van een politiehond bonden ze wel in. Met hulp van de extra agenten kon het viertal worden aangehouden. De 19-jarige bestuurder bleek te veel te hebben gedronken.