Wii moet tijdens kerst goed verkopen

De Wii is een console die al een aantal jaren meegaat. Het was een groot succes onder iedereen; vele gezinnen hadden thuis een Wii. Zelfs in bejaardentehuizen en kantoren was de Nintendo Wii populair. Nintendo speelde daarop in, en kwam met titels als Wii Fit, Wii Sports en Wii Play. Deze games vlogen ook de winkels uit.

Al een tijdje beginnen de verkopen van de Wii terug te dringen. Japanners vinden de Xbox 360 en Playstation 3 steeds leuker en onlangs zijn voor die consoles ook Kinect en Move aangekondigd. Satoru Iwata, president-directeur van Nintendo, zegt dat als tijdens de kerstdagen de verkopen van de Wii zullen tegenvallen, de Wii in gevaar kan komen.

Iwata zegt het volgende:

"When we see the current situation, and when we analyze the mindsets of people who have not purchased Wii yet, our understanding is that the sales will be much more concentrated during the year-end sales season than before"

Nintendo zal een harde strijd moeten voeren tegen Kinect en Move. Wel is Iwata er zeker van dat de 3DS goed gaat verkopen.