Bijeenkomst voor juwelier Hund

In de Jeruzalemkerk in De Baarsjes te Amsterdam is vrijdagavond een herdenkingsbijeenkomst gehouden voor de juwelier die donderdag bij een overval werd doodgeschoten.

"Hij heeft gevochten voor zijn leven, niet voor zijn spullen, ze mochten alles meenemen." Dat zei de zus van juwelier Fred Hund gisteravond tijdens de emotionele bijeenkomst in de Jeruzalemkerk. Haar broer werd na een roofoverval afgelopen donderdag voor zijn winkel neergeschoten en overleed enkele uren later in een ziekenhuis. Onder de vele bezoekers heerste verslagenheid, maar ook woede over de moord en de algehele onveiligheid in West.  

De aanwezigen omschreven de bijeenkomst na afloop als indrukwekkend en emotioneel. De zus van de doodgeschoten Fred Hund, Carla Hund benadrukte dat haar broer niet eens zijn spullen heeft willen verdedigen, alleen zijn eigen leven. De overvallers kwamen binnen en sprongen bovenop hem, voordat ze ook maar om buit vroegen. Na de bijeenkomst gisteravond was er de mogelijkheid om het condoleanceregister te tekenen en de familie meeleven te betuigen.

De politie is nog steeds dringend op zoek naar getuigen naar aanleiding van de dood van juwelier Fred Hund. Ze verzoekt iedereen die ook maar iets van informatie kan geven over deze zaak zich bij de politie te melden.