Twee gewonden bij grote brand Kerkdriel

Twee mensen zijn zaterdag gewond geraakt bij een grote brand in een champignonbedrijf in Kerkdriel. Een is zwaargewond afgevoerd naar een ziekenhuis. Het gaat hierbij om een monteur, die brandwonden opliep en rook had ingeademd. De eigenaar van het bedrijf raakte lichtgewond en is ook naar een ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

Het vuur brak omstreeks 15.00 uur uit op het bedrijf aan de Kloosterstraat. Rond 17.45 uur was de brandweer het vuur meester. Bij de brand kwam veel rook vrij, die vanwege de wind richting woningen in de Gelderse plaatsen Velddriel en Kerkdriel werd geblazen.

De hulpdiensten hadden de bewoners daarom gewaarschuwd de ramen en deuren gesloten te houden. Die waarschuwing wordt vermoedelijk snel ingetrokken. "Er komt nog wel wat rook vrij, want het smeult nog wel flink." De brandweer is bezig met nablussen. Woningen in de buurt van het bedrijf wordt geadviseerd nog wel even de ramen en deuren gesloten te houden.

De brand ontstond tijdens werkzaamheden aan de stroominstallatie. De exacte oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. De brand woedde in meerdere cellen in het pand. Het gebouw kan als verloren worden beschouwd, zegt de woordvoerder.

Door de brand raakte ook een wielrenner gewond. Die botste op een auto van de hulpverleningsdiensten en moest worden overgebracht naar een ziekenhuis. Zijn verwondingen lijken mee te vallen.