Man SM't zich dood tijdens 'Guantanamo Baytje'

Een bejaard, dominant echtpaar had de weduwe van ene Lionel Webster uit het Engelse Barlaston heel wat uit te leggen. De 61-jarige zakenman is in hun huis gestorven in een Guantanamo Bay-pak. Daarnaast was Webster getooid met kousen, dij-hoge leren laarzen, een blinddoek en een bivakmuts.

Webster, een gerespecteerde juwelier, betaalde de 68-jarige Anne Richardson en haar 75 echtgenoot regelmatig 150 Engelse pond (170 euro) voor een potje SM in hun schuur. Ditmaal vroeg hij aan hen of zij hem wilden behandelen als een krijgsgevangene. Zo gezegd, zo gedaan. Zijn tepels en geslachtsdelen werden vastgeklemd, waarna de vrouw hem met een ketting aan zijn halsband ophing aan een draagbalk.

"Hij had de halsband nooit eerder gedragen", vertelde de vrouw tijdens de zitting. "Ineens maakte hij een vreemd geluid. Ik vroeg hem of hij wilde doorgaan. Hij antwoordde bevestigend. Hierna viel zijn hoofd voorover..." De vrouw riep haar man om hulp, maar Webster bleek te zwaar om met zijn tweeën op te tillen. De halsband verwijderen was ook niet mogelijk. Deze was afgesloten terwijl de sleutel zich in het bekende oranje pak bevond.

Er zat niets anders op dan het alarmnummer te bellen. De politie vond later touwen, zwepen, seksspeeltjes, leren riemen en bondageboeken in de studeerkamer. Websters schaamstreek bleek te zijn geschoren en een gevangenisnummer te zijn geschreven op zijn buik.

Zijn 46-jarige weduwe wist al die tijd van niets. Op zijn sterfdag had hij aan haar verteld een ontmoeting te hebben met een graveur. De dorpsgemeenschap is geschokt over de dood van de beste man, die bij leven voorzitter was van de plaatselijke voetbalclub. Naast een vrouw laat hij twee kinderen achter.