[MLB] Stand Divisional playoffs

De playoffs van de Major League Baseball (MLB) zijn weer begonnen. Acht teams strijden ook dit jaar weer voor de uiteindelijke winst in de World Series. Hieronder een overzicht van de tot nu toe gespeelde wedstrijden.

American League

In de American League strijden de Tampa Bay Rays tegen de Texas Rangers, en de Minnesota Twins ontmoeten de New York Yankees. De Rangers hebben een onverwachte 2-0 voorsprong genomen tegen de Rays. Dankzij het sterke werpen van Cliff Lee en C.J. Wilson kregen de Rays geen voet aan de grond en waren homeruns van onder andere Michael Young en Ian Kinsler genoeg voor al twee overwinningen.

De Yankees leiden ondertussen ook 2-0 tegen de Twins. CC Sabathia en Andy Pettitte deden genoeg om de meer dan potente aanval van de Yankees in de race te houden. Grote mannen bij de Yankees zijn Mark Teixeira, die de beslissende homerun in de eerste wedstrijd sloeg, en Lance Berkman, die twee belangrijke runs in de tweede wedstrijd binnen sloeg. Opvallend is dat zowel de Rangers als de Yankees beide wedstrijden wonnen in uitwedstrijden.

National League

De National League is in recente jaren het terrein van de Philadelphia Phillies geworden. En ook dit jaar zijn ze goed begonnen. Sterke nog, Roy Halladay wierp een no-hitter tegen de Cincinnati Reds. Hij gaf maar een slagman vier wijd terwijl de rest geen kans had tegen een uitstekende Halladay. In de twee wedstrijd kwamen de Reds op een comfortabele voorsprong, maar laakte de defensie finesse. Vier fouten in het veld bezorgden de Phillies een 7-4 overwinning en dus een 2-0 voorsprong.

In de andere serie nemen de San Francisco Giants het op tegen de Atlanta Braves. Beide teams staan niet bekend om hun sprankelende aanvalsspel, maar wel om hun goede werpers. Dat was te zien in de eerste wedstrijd, waarin één run het verschil bleek. Tim Lincecum wierp een goede wedstrijd, en hield de Braves van het bord, terwijl de Giants tegen Derek Lowe net genoeg deden. De tweede wedstrijd werd echter gewonnen door de Braves, die Rick Ankiel in de verlenging de beslissende homerun zagen slaan. Het werd 5-4, en dat zorgde voor de huidige 1-1 stand in de serie.