Toivonen ziet kansen voor Zweden tegen Oranje

Een uitspraak van Ola Toivonen hield de gemoederen in de Nederlandse pers de afgelopen dagen flink bezig. De Zweedse spits van PSV zou gezegd hebben dat Oranje als varkens speelde op het WK. "Maar dat zijn niet mijn woorden", zegt de 24-jarige spits in gesprek met Novum Nieuws. "Een journalist van De Telegraaf heeft mijn woorden verkeerd vertaald."

De spits gebruikte een Zweedse uitdrukking die ten onrechte letterlijk vertaald werd naar het Nederlands. "Ik bedoelde dat Oranje de kwaliteiten heeft om ook fysiek te spelen als het nodig is", zegt Toivonen, die benadrukt dat hij juist veel respect heeft voor Oranje. "Ze hebben in elke linie topspelers."

Ook van zijn mogelijke opponenten in de Nederlandse verdediging is hij onder de indruk. "Gregory van der Wiel is echt een topper. Daarnaast zijn John Heitinga en Joris Mathijsen in het centrum degelijk en op links speelt misschien mijn ploeggenoot Erik Pieters."

Toivonen acht Zweden in de Amsterdam Arena in staat een goed resultaat te behalen. De aanwezigheid van Zlatan Ibrahimovic is cruciaal. De oud-spits van Ajax keerde onder de nieuwe bondscoach Eric Hamrén terug bij het Zweedse nationale team. "Zonder Zlatan zijn we echt een stuk minder. Dan zijn we maar een middelmatig ploegje."

Opvallend genoeg verscheen Zlatan gisteren niet op het trainingsveld. "Het accent op de training lag op de verdediging, dus hij heeft vrijaf gekregen", verklaarde Toivonen, die al een ideaal scenario voor dinsdag in zijn hoofd had. "Als het bij de rust nog steeds 0-0 staat, dan stijgen de kansen voor ons op een goed resultaat."