Dronkelap sluit zich op in kroeg

Een Zweedse dronkaard heeft gisterochtend angstige momenten doorgemaakt. Eenmaal uit zijn roes ontwaakt, bemerkte hij dat hij zat opgesloten in een kroeg in Göteborg. Uiteindelijk moest de politie eraan te pas komen de beste man te bevrijden.

De man was donderdag naar een bar gegaan die is gelegen aan Göteborgs drukste verkeersader. Overmand door de drank besloot de 45-jarige Zweed elders in het café een dutje te doen. Bij het afsluiten van de kroeg had echter niemand de ronkende dronkaard opgemerkt.

De volgende ochtend werd de man tegen vijven wakker, ongetwijfeld met een houten kop. Tot zijn schrik ontdekte hij dat hij was opgesloten. In plaats van gratis de kater weg te drinken, belde hij de politie. "Hij belde ons en vroeg om hulp, maar hij had geen idee in welke bar hij was", laat een politiewoordvoerder weten.

De politie gaf hem de opdracht voor het raam te staan en de komst van de politie af te wachten. Agenten, gewapend met een zaklantaarn, schenen alle gesloten kroegen naar binnen. Uiteindelijk troffen ze hem aan in een Engelse pub. De politie belde een medewerker die de gevangene weldra bevrijdde.