Van der Vaart ziet nog ruimte voor verbetering

Rafael van der Vaart kreeg bij afwezigheid van Nigel de Jong de kans als controlerende middenvelder naast Mark van Bommel.

De middenvelder van het Nederlands elftal speelde tegen Moldavië weer eens negentig minuten. Het ging vooral voor rust goed met Oranje, dat nipt met 0-1 won in de heksenketel. "Ik denk dat het in de eerste helft heel goed ging", beaamde Van der Vaart voor de camera's van SBS6.

"Jammer dat we niet meer goals hebben gemaakt. Dan had je het jezelf ook wat gemakkelijker gemaakt. Zij gooiden in de laatste twintig minuten alles naar voren toe en op die momenten gaat het spel langs je heen", vervolgde de hoofdpersoon.

Van Bommel en Van der Vaart speelden samen op het middenveld. "Voor het eerst, negentig minuten. Het kan altijd beter, maar het was naar mijn mening wel goed", klonk Van der Vaart nog redelijk kritisch. "Het is een lekkere positie, omdat je veel aan de bal komt. Verdedigend sta ik ook mijn mannetje wel, ook al is het niet mijn favoriete bezigheid. Zeker in dit soort wedstrijden kom ik op zo'n positie goed uit de verf".