Frijns wil in Formule 2 gaan rijden

Robin Frijns wil graag volgend seizoen in de Formule 2 gaan racen. De 19-jarige Nederlander werd onlangs de laatste kampioen in de Formule BMW en kreeg als beloning hiervoor een uitnodiging voor een Formule 2-test.

"Ik heb erg genoten van deze test," zei Frijns na afloop van de test in Valencia. Hij kreeg daar gezelschap van Formule Renault-coureur Bart Hylkema. "Het is wel heel anders rijden in de Formule 2. Je moet veel soepeler zijn met het stuur en met het gas," zei deze.

Frijns: "Ik verbaasde mezelf door aan het einde een tijd te rijden die slechts twee tienden van een seconde langzamer was dan de snelste tijd van Adrian Valles. Ik maakte zelfs nog een foutje tijdens mijn snelste ronde, door geen gebruik te maken van de overboost. Het belangrijkste is echter dat ik aan het einde van de sessie twee of drie ronden wist te rijden die zeker niet onaardig waren."

Hij wil dan ook graag volgend seizoen in de F2 rijden en zelfs willen gaan voor de titel in deze opstapklasse. "Het enige probleem is echter het vinden van voldoende budget. Maar ik overweeg het zeker. Ik heb erg genoten van het rijden met deze auto. We zullen het deze winter bekijken en zien wel wat het wordt."