Brazilië klopt Iran in oefenduel

Brazilië heeft een oefenwedstrijd met 3-0 van Iran gewonnen. Dani Alves, Alexandre Pato en Nilmar vonden tijdens het duel in de Verenigde Arabische Emiraten het net.

Voor de nieuwe bondscoach Mano Menezes betekent het zijn tweede zege in evenveel duels nadat de Goddelijke kanaries in augustus al van de Verenigde Staten wonnen. Maandag oefent Brazilië in Engeland tegen Oekraïne. Menezes volgde Dunga op als bondscoach nadat de oud-verdediger het veld moest ruimen vanwege tegenvallende resultaten op het WK. Daarin verloor Brazilië in de kwartfinale van Nederland.

Iran leek in het duel al na vijf minuten op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. In de veertiende minuut zorgde Alves vervolgens voor de openingstreffer namens de Brazilianen en de 1-0 stand bleef lang op de borden staan. Pato maakte er in de 69e minuut 2-0 van en pas in blessuretijd werd de eindstand op 3-0 bepaald door Nilmar.