Jol: "Lege sfeervak tegen Milan bracht ons van slag"

Ajax-trainer Martin Jol is erg blij dat vijftigduizend supporters wekelijks zijn team steunen. De oefenmeester beseft zich zeer goed dat de fans van vitaal belang zijn voor de prestaties van de ajacieden.

"De steun van het Ajax-publiek is essentieel", aldus Jol tegenover Ajax TV. "We merken duidelijk het verschil met thuis spelen en uit spelen bij bijvoorbeeld Feyenoord. In zo'n volle Kuip voel je je als speler toch knap alleen, dan moet je het zelf doen en proberen dat stadion stil te houden. Het is gebleken dat ons publiek heel belangrijk is, maar dat is natuurlijk niet alleen hier."

"En ik moet zeggen, ook als het wat minder gaat, blijven de fans ons steunen", ging Jol verder. "Tegen AC Milan was dat anders, omdat ons sfeervak bij het begin van de wedstrijd niet gevuld was. Dan weet je als speler niet waar je aan toe bent, of ze nog komen. Gelukkig kwamen ze uiteindelijk toch, het zijn natuurlijk de meest fanatieke supporters."

Jol werd net als zijn spelers verrast door het lege 'Vak 410'. "Ik vind dat ze dit beter van te voren met ons hadden kunnen bespreken. Ze hadden de directie kunnen bellen, dan hadden we erover kunnen praten. Desnoods met duizend supporters, dat interesseert me niet. Maar nu werden we verrast door het lege vak, dat heeft ons niet geholpen en dat is jammer", besluit Jol.