Bullock onderhandelt over hoofdrol in Gravity

Sandra Bullock onderhandelt over een rol in de sciencefictionthriller Gravity. Regisseur Alfonso Cuaron heeft haar op het oog nu Natalie Portman definitief heeft afgezegd voor het project, schrijft de Amerikaanse filmwebsite Deadline.

De Mexicaanse regisseur Cuaron, die samen met zijn zoon Jonas het script schreef, is al maanden op zoek naar een vrouwelijke hoofdrolspeler die tegenover Robert Downey Jr. komt te staan.

De eerste keuze van de producenten van Gravity was Angelina Jolie, maar zij hield de boot af. Daarna werden Scarlett Johansson en Marion Cotillard gevraagd. Na hun afzeggingen kwam Jolie weer in beeld, maar de Amerikaanse actrice verliet het project om financiële redenen, waarop Cuaron zijn pijlen richtte op Portman. Hij was onder de indruk van haar prestaties in het balletdrama Black Swan.

Gravity gaat over twee astronauten die bij een ruimtestation aan het werk zijn als brokstukken van een kapotte satelliet het station raken. Hierdoor komen de andere crewleden om het leven en hebben de twee nog maar enkele uren de tijd om terug te keren naar de aarde. De film moet in 2012 in de bioscoop verschijnen.


(Foto: Novum)