Geschokte reacties op overlijden Kamerling

Het onverwachte overlijden van acteur en zanger Antonie Kamerling heeft donderdag veel heftige reacties opgeroepen in de entertainmentwereld. Kamerling maakte woensdagmiddag zelf een einde aan zijn leven. Hij zou al langere tijd gebukt gaan onder depressies. De 44-jarige Kamerling laat zijn vrouw, actrice Isa Hoes, en twee kinderen achter.

De dood van de blonde acteur domineerde donderdag de hele ochtend het microblog Twitter. In de lijst van tien meest getwitterde onderwerpen wereldwijd waren er zes gerelateerd aan Kamerling.

Kamerling brak begin jaren negentig door als acteur in de tv-serie Goede Tijden Slechte Tijden (GTST), waarin hij de rol van Peter Kelder vertolkte. Olga Madsen, creative producer van de soapserie en ontdekker van Kamerling: "Antonie was een heel bijzonder, talentvol mens. Juist de meest talentvolle mensen kunnen waanzinnig emotioneel zijn. Hun fantasie schiet alle kanten op, en soms de verkeerde kant."

GTST-collega Babette van Veen liet via Twitter weten: "Wat een verdriet, ben er stil van... zo'n mooie man met zoveel geluk en succes, vrienden, super vrouw en prachtige kinderen, hoe kan zoiets?"

Joop van den Ende, producent van de musical Sunset Boulevard waarin Kamerling een hoofdrol speelde: "Verschrikkelijk, we zijn geschokt. We kennen hem als de meest sympathieke collega die er is."

Het RTL-programma Koffietijd werd donderdag onderbroken nadat de dood van Kamerling bekend werd. Presentatrices Quinty Trustfull en Loretta Schrijver waren dusdanig onder de indruk van het bericht dat zij de uitzending stopten. SBS 6 past donderdagavond de programmering aan. Om zes uur wordt een extra editie van Shownieuws uitgezonden en de reguliere uitzending van Shownieuws staat geheel in het teken van de dood van de acteur.


Antonie Kamerling (1966 - 2010)