Kirby's Epic Yarn was geen Kirby-game

Voordat Kirby de hoofdrol kreeg toegewezen in zijn epische wolspel, kreeg een totaal nieuw personage de kans om te schitteren in de voorheen genoemde World of Yarn, met veel warmte.

Het personage dat eerst de hoofdrol kreeg toegewezen in het spel, dat toen nog door het leven ging als Fluff's Yarn, was Fluff. Hij moest zich worstelen door een wereld vol wol en warmte. Wat dat laatste inhoudt, blijft voorlopig in het midden.

Nadat de vroege versie in drie maanden, en vele kledingstoffen en bolletjes wol later, klaar was, vond ontwikkelaar Good Feel dat er wat miste. Het was nog niet leuk genoeg, ook al is er tot op heden nog geen dergelijk spel verschenen.

Nintendo stapte al gauw naar voren om Kirby te introduceren in het spel en even werd daar over getwijfeld. Good Feel vond het in eerste instantie geen goed idee, omdat hij er van uit ging dat de originele Kirby-ontwerper het niet leuk zou vinden dat er zo met zijn personage om zou worden gegaan.

Maar al gauw zat de studio op één en dezelfde golflengte met Nintendo en vond ook Good Feel het er erg overtuigend uitzien dat Kirby de hoofdrol op zich nam. En dat is maar goed ook, want samen met Donkey Kong Country Returns is dit één van de twee najaarstoppers voor de Wii.