Peuterleider twittert: Ik wil meisjes verkrachten

Voor een 21-jarige man was zijn eerste dag als begeleider op een peuterspeelzaal in Göteborg meteen de laatste. De Zweed, die inviel voor een andere docent, twitterde tijdens zijn werk dat hij een aantal meisjes in het peuterklasje maar wat graag zou willen verkrachten.

"[Naam van de peuterclub] Start 9.30 uur. Denk dat ik 6-7 meisjes ga verkrachten", twitterde hij maandag via zijn iPhone. Het hoofd van de kleuterschool kreeg hierop een tip over de tweet. "Ik heb direct de ouders gebeld", vertelde de directeur vandaag. "Sommige kozen ervoor hun kinderen eerder op te halen. Ook heb ik de politie gebeld, die de zaak hoog opnam."

De politie besloot de school te bezoeken om samen met de leraar de twitteraar te traceren. "Haha, een klein meisje dacht dat ik Max heette", luidde de volgende tweet. "Dat was te lief *smile*." "Heb de hele dag luiers verschoond. Pooh", ging de twitterstroom verder. "Afmaken rond 17.30 uur. Stervende."

Het hoofd van de peuterspeelzaal begon de invaller te verdenken toen hij ontdekte dat de tweets verschenen tijdens diens koffie- en lunchpauzes. Hierop besloot de politie hem aan de tand te voelen. De beste man bekende meteen. Hij wordt er nu van verdacht een bedreiging te zijn voor groepen en mag waarschijnlijk niet opnieuw invallen op het schooltje. De politie heeft hem inmiddels vrijgelaten.