Jack Thompson stuurt gamers naar de hel

Jack Thompson, kennen we hem nog? Deze uit ambt gezette Amerikaanse ex-advocaat is bekend geworden omdat hij al jaren probeert games te verbieden. Op dit moment is hij druk bezig Medal of Honor te verbieden en vindt hij dat gamers naar de hel mogen lopen. Aangezien hij de weg weet wil hij ze zelfs op weg helpen.

Thompson is blij dat de Taliban niet meer voorkomen in de game en dat het nu leden van de 'Opposing Force' zijn die de Amerikanen te lijf gaan. Volgens Thompson heeft hij gewonnen en is dit goed voor onze cultuur. Wil je dit niet begrijpen, dan mag je van hem een eerste klas kaartje naar de hel krijgen.

"Any gamers who don’t think so and who don’t appreciate what I do to protect our culture can go to Hell."

Jack haalt ook uit naar de Amerikaanse regering. Deze zou de game moeten verbieden omdat het terroristen zou trainen hoe ze Amerikanen moeten ombrengen. Daarnaast vindt hij het schandalig dat er mensen aan de game hebben meegewerkt met een Special Ops-verleden. De regering zou deze mensen moeten opsporen.

“With all respect for everything else on your plate, but as someone who has represented the surviving family members of such video game-caused massacres, I personally urge you, as Secretary of Defense, to do what is necessary, proper, and legal to stop the release of Medal of Honor on October 12 on the basis that it poses a demonstrable danger to our troops by providing a training tool for those who wish to kill them,”

Jack Thompson heeft meerdere malen geprobeerd Grand Theft Auto te verbieden omdat het een 'murder simulator' zou zijn en ook heeft hij zich fel uitgesproken over de game Bully. Daarnaast was hij vele malen op TV te zien als commentator over verschillende gewelddadige incidenten zoals schietpartijen op school. Hierbij wist hij altijd het verband te leggen met games.

JAck Thompson