FIFA maakt ruime winst bij WK in Engeland

Wereldvoetbalbond FIFA kan veel geld overhouden aan een mogelijk WK in Engeland. Dat schrijft De Pers. Volgens het Engelse WK-bid zal de FIFA ruim 185 miljoen euro winst maken als het eindtoernooi van 2018 in Engeland wordt gespeeld.

Alleen al met de kaartverkoop denken de Britten zoveel geld binnen te kunnen krijgen. Het land belooft ook dat er voldoende faciliteiten voor supporters zullen zijn.

Engeland stelt een half miljoen hotelkamers beschikbaar voor voetbalfans die het WK komen bezoeken. Daarnaast krijgen de 32 deelnemende landen allemaal de beschikking over een stadion van één van de 92 profclubs die het land rijk is. De Engelsen organiseerden één keer eerder de mondiale eindronde, namelijk in 1966.

Naast de Britten zijn ook Rusland, Spanje/Portugal en natuurlijk Nederland/België de belangrijkste kandidaten voor het toernooi van 2018. Het volgende WK wordt gespeeld in Brazilië. De FIFA maakt op 2 december bekend wie het grote evenement over iets minder dan acht jaar mag organiseren.