Leekens: "We willen soms te veel"

Het nationale elftal van België heeft een lange reis naar Kazachstan achter de rug en heeft de tijd nodig om zich aan te passen. België bivakkeert momenteel in Astana, de hoofdstad van Kazachstan.

"Normaal gezien moet je voor een tijdsverschil van vier uur vier dagen rekenen om aan te passen. Maar goed, we hebben nu een compromis met dinsdag, ook omdat de spelers pas maandag zijn aangekomen. We hebben woensdag en donderdag om aan de omstandigheden aan te passen. Niet alleen aan het uurverschil, maar ook aan de temperatuur, want we gaan van 20 naar 0 graden", aldus bondscoach Georges Leekens.

Leekens moet Vincent Kompany en Thomas Vermaelen aankomende vrijdag missen tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de Oost-Europeanen. "Jammer, want ze hadden ook het leidersschap in de groep op zich genomen, ook wat de sfeer betreft. Nu is dat anders, maar het is ook een gezellige boel en er wordt hard gewerkt", benadrukt de coach.

De Rode Duivels lijken zich te moeten herpakken na twee nederlagen. "Wij moeten niks", reageert Leekens fel. "Wij willen wel heel veel. Misschien soms wel te veel. Maar je moet er altijd vanuit gaan dat je wil winnen. Als je altijd de angst hebt om te falen, is dat niet goed voor de groep. En dan ga je fouten maken. Dus daar moeten we niet vanuit gaan."