Stallone en Freeman krijgen Hollywood Awards

Het Hollywood Film Festival heeft besloten Sylvester Stallone, Morgan Freeman, Lori McCreary en Tom Hooper dit jaar in het zonnetje te zetten. Freeman en McCreary krijgen een prijs voor hun campagne tegen filmpiraterij, Hooper wordt geëerd voor beste regie voor The King's Speech en Stallone krijgt een prijs voor zijn gehele oeuvre. De uitreiking van de prijzen vindt op 25 oktober plaats in Beverly Hills.

Stallone heeft in de afgelopen jaren zijn carrière weer een nieuwe impuls gegeven met films als Rocky 6, Rambo 4 en The Expendables. Zijn eerste rol was als Stud in de erotische film The Party at Kitty and Stud's.

Freeman en McCreary krijgen de onderscheiding voor grootste innovatie op filmgebied. In 2005 zetten zij een campagne op om piraterij in de filmindustrie tegen te gaan. Ook werkten zij mee aan de Camera Assessment Series, waarbij alle camera's die momenteel bij filmproducties worden gebruikt technisch worden beoordeeld.

Hooper wordt vooral geprezen om zijn nieuwste film, The King's Speech. In deze film speelt Colin Firth de Britse koning George VI, die zwaar leed onder zijn constante gestotter. De film won vorige maand nog de publieksprijs in het Internationale Film Festival van Toronto en wordt getipt als grote kanshebber bij de Oscars.


Rambo en Rocky!(Foto: Novum)