'Contador tweemaal positief getest'

Alberto Contador heeft een bittere pil te verwerken gekregen in zijn strijd tegen de positieve dopingtest in de Tour de France. Volgens de New York Times is de Spanjaard niet één maar twee keer betrapt op het gebruik van verboden middelen. Ook zou het gehalte weekmakers in zijn bloed acht maal zo hoog zijn geweest als toegestaan is.

De Amerikaanse krant beweert iemand gesproken te hebben die het onderzoek naar Contador heeft ingezien. Deze bron wil anoniem blijven, omdat zolang het onderzoek naar de Astana-renner loopt alles geheim moet blijven. De positieve test op het gebruik van weekmakers zou een dag voor de positieve test op clenbuterol zijn geweest. Weekmakers in het bloed kunnen er op duiden dat Contador een bloedtransfusie heeft ondergaan en nieuw bloed heeft gekregen.

Contador zelf werd vorige week na het bekend worden van de positieve test op clenbuterol al door het UCI geschorst. Hij beweert dat een door een vriend uit Spanje meegenomen biefstuk er voor gezorgd heeft dat hij positief is getest. Over de herkomst van het vlees bestaan echter grote twijfels.