[video] Leeuwen vallen dompteur aan in circus

Tijdens een circusvoorstelling in de Oekraïense stad Lviv is een leeuwentemmer door twee leeuwen aangevallen. Diverse circusmedewerkers probeerden de leeuwen met een brandslang bij dompteur Oleksie Pinko vandaan te houden. Deze wordt meerdere malen in armen en benen gebeten.

Een Amerikaans gezin dat de voorstelling bijwoonde maakte video-opnamen van het voorval. Op de video is te zien hoe de dompteur strompelend en bebloed probeert met een ijzeren staaf de leeuwen uit zijn buurt te houden. In de tent breekt inmiddels lichte paniek uit.

"De kinderen, die zich vlakbij de ring bevonden, begonnen te huilen en te gillen", zegt Doug Sheperd, de man die de film maakte, op CBS News.

"Een van de helpers probeerde de leeuwen door het veiligheidsnet weg te jagen, een andere - die zich in de ring bevond - werd bijna verscheurd. Maar het was duidelijk dat de dieren het op hun trainer gemunt hadden."

Op een gegeven moment springt een leeuw bijna de ring uit, waarna hij in het doodsbange publiek zou zijn terechtgekomen. "Ik greep mijn dochter vast en dacht alleen nog aan weglopen. Ik vreesde dat de dieren elk moment konden losbreken", zegt Dougs echtgenote Masha.

Pinko werd na het incident naar het ziekenhuis gebracht voor een spoedoperatie. Zijn toestand zou momenteel stabiel zijn.