Toivonen: "Oranjespelers zijn varkens"

Ola Toivonen heeft in de aanloop van het EK kwalificatieduel van Oranje tegen Zweden hard uitgehaald naar de spelers van het Nederlands elftal. De Zweed vindt het prima dat Nigel de Jong uit de selectie gezet is na zijn tackle op Hatem Ben Arfa.

"Oranje speelde als een stel varkens op het afgelopen WK. Ze hebben betere varkens dan alleen Robben. Op het middenveld lopen er twee (Mark van Bommel en Nigel de Jong, red.) die je op willen vreten. Ik denk dat ze tegen ons enorm gedisciplineerd zullen voetballen. Het is een sleutelduel in de Poule en ze zullen ons niets cadeau geven," zei PSV-speler Toivonen tegen Aftonbladet.

Groningen-speler Frederik Stenman is het met hem eens. "Ze hebben geen topklasse-verdedigers, dus vertrouwen ze meer op het middenveld. En daar staan met Van Bommel en De Jong twee valse honden. Ze spelen oneerlijk."

AZ'er Pontus Wernbloom is blij dat hij het niet tegen De Jong op hoeft te nemen. "Hij is een geweldige speler, dus voor ons is het positief dat hij niet meedoet. Maar hij speelt vaak op het randje, net als Van Bommel trouwens. Velen zien Van Bommel als een varken, maar hij speelt wel heel goed. Hij is van grote waarde voor het Nederlands elftal en voor zijn club Bayern München. Maar ik vind dat hij vaak over het randje heen gaat. Hij is de leider wat betreft vuil spel. Hij traint erop om tegenstanders uit de wedstrijd te halen met zijn gemene trucjes. Daarvoor alle credits."