Van der Garde kan bij F1-team tekenen

Het lijkt er op dat de kans dat Giedo van der Garde volgend seizoen in de Formule 1 rijdt steeds groter wordt. Volgens manager Jan Paul ten Hoopen heeft de Nederlander, die dit seizoen in de GP2 Series rijdt, aanbiedingen van enkele teams op zak.

"We hebben concrete aanbiedingen van twee teams. Bij één team kunnen we zo tekenen, maar hebben we nog een partner nodig om het bedrag rond te krijgen," zei Ten Hoopen in het Algemeen Dagblad.

Al wel vast staat dat het niet om de topteams gaat. Deze hebben hun twee rijders voor 2011 al bevestigd en volgens Ten Hoopen kan ook Hispania Racing van de lijst geschrapt worden. "Een ander team heeft voorgesteld Giedo volgend jaar als testrijder op te nemen, zodat hij in 2012 de Formule 1 in kan als coureur. We praten in elk geval met de topmensen van de geïnteresseerde teams, dus op het allerhoogste niveau."

Alles valt of staat echter met het geld dat Van der Garde mee kan nemen. "Op dit moment wordt er in de Formule 1 vrij veel geld gevraagd, omdat de meeste teams blijkbaar toch geld nodig hebben om hun budget rond te krijgen."

Van der Garde staat met het raceweekend in Abu Dhabi voor de boeg momenteel zesde in de stand om de wereldtitel in de GP2. In tegenstelling tot vorig jaar heeft hij dit seizoen nog geen race kunnen winnen.