Boulahrouz: "Het gaat te ver om De Jong crimineel te noemen"

Khalid Boulahrouz neemt in navolging van Mark van Bommel de veelbesproken Nigel de Jong in bescherming. Volgens de verdediger ontbreekt de nuance.

De Jong veroorzaakte afgelopen weekend zoals bekend een beenbreuk bij Hatem Ben Arfa, maar wordt volgens Boulahrouz te hard aangepakt door de media. "Vroeger schreef iedereen dat we een type misten dat stevig de duels inging", aldus De Kannibaal tegenover NUsport. "Nu is Nigel ineens een crimineel omdat zijn tackle tot een ernstige blessure leidde. Ik respecteer ieders mening, maar die opmerking ging mij te ver."

Boulahrouz kent De Jong door en door. "Ik heb hem gesproken en hij baalt ontzettend van wat er gebeurd is. Hij heeft het hart op de goede plaats, een beenbreuk gunt hij zijn ergste vijand niet. Hij heeft totaal niet de intentie gehad om die jongen te blesseren. Ik heb zelf ook wel eens iemand per ongeluk de wedstrijd uitgetrapt. Dan voel je je daarna allesbehalve prettig, maar het is een contactsport en dan liggen blessures op de loer."

Boulahrouz meent dat er een vergrootglas sinds het WK op De Jong ligt. "Er werd meer gepraat over die overtreding van Nigel op Xabi Alonso dan over onze unieke prestatie", vervolgt de mandekker. "Nederland is nu eenmaal een land met zestien miljoen bondscoaches. Op tv mogen mensen zonder kennis van zaken alles maar roepen. Lekker makkelijk. Nogmaals, ik respecteer ieders mening. Maar de nuance ontbreekt."

Dat bondscoach Bert van Marwijk ervoor koos om De Jong uit de Oranje-selectie te zetten gaf Boulahrouz een tweeslachtig gevoel. "Er is nu zoveel commotie. Ik denk dat het dan echt de hele week over Nigel zou gaan. Misschien is het goed dat hij even rust krijgt. Aan de andere kant vind ik het erg jammer voor Nigel. Als er iemand is die echt met zijn hele hart voor Oranje speelt, die eergevoel in zijn donder heeft, is hij het wel. Dit is voor alle partijen ontzettend vervelend."