Die Hard-regisseur McTiernan een jaar de cel in

John McTiernan verdwijnt een jaar achter de tralies. De 59-jarige regisseur van onder meer het eerste en derde deel in de Die Hard-reeks is schuldig bevonden aan het afleggen van valse verklaringen tegen de FBI.

McTiernan loog vier jaar geleden tegen de FBI toen hem werd gevraagd naar zijn banden met privédetective Anthony Pellicano. De detective luisterde in opdracht van de regisseur gesprekken van filmproducent Charles Roven af. McTiernan beweerde hier niets van af te weten. In juli van dit jaar gaf hij echter toe hierover te hebben gelogen. Pellicano zit voor zijn praktijken al een gevangenisstraf van vijftien jaar uit.

De rechter legde McTiernan maandag een celstraf van een jaar op en nog eens drie jaar voorwaardelijke celstraf wanneer hij de gevangenis weer verlaat. Ook moet hij een boete van honderdduizend dollar betalen. Na het betalen van een borgsom is de regisseur, in afwachting van een hoger beroep, op vrije voeten gesteld.

McTiernan tekende, naast de Die Hard-films, voor de regie van films als Predator, The Hunt for Red October en The Thomas Crown Affair.