Axl Rose toont divagedrag ook in Arnhem

Axl Rose heeft zich zondagavond in Arnhem weer van zijn slechtste kant laten zien. De zanger was nog in Amsterdam op het moment dat Guns N' Roses het podium in het Gelredome moest betreden.

Pas een uur na aanvangstijd kwam Rose onder begeleiding van een aantal politiemotoren, inclusief sirenes en zwaailichten, bij het Arnhemse stadion aan. Na aankomst duurde het nog een half uur voordat Rose op het podium stond.

Hoewel het concert uiteindelijk ruim anderhalf uur te laat begon was de sfeer redelijk. Bij eerdere soortgelijke acties in andere landen liet het publiek duidelijk merken niet gediend te zijn van het divagedrag van Rose. Temeer omdat de hoge noten, de danspasjes en het heen en weer geren van weleer er niet meer inzit bij de 48-jarige zanger.

De frontman dook tijdens en tussen de nummers door regelmatig even achter de coulissen. Het publiek reageerde dan ook lauw op de muzikale prestaties van Rose en zijn band. Pas bij het inzetten van de klassieker Sweet Child O' Mine kwam de zaal een beetje los en stonden er op de tribune zelfs mensen op uit hun stoeltjes.

Guns N' Roses begint de laatste tijd regelmatig minstens een uur te laat met optredens. Rondvliegende flesjes vallen de band en hun zanger dan ook vaak ten deel.


Axl Rose toont divagedrag (Foto: Novum)