Brandweer redt drie mensen uit mestcontainer

De brandweer heeft maandagmiddag drie mensen van mestverwerker Reiling uit een mestcontainer in de Brabantse plaats Sterksel gehaald. Een traumahelikopter, vijf ambulances en de brandweer werden opgeroepen.

De drie zijn er volgens een woordvoerder van de brandweer slecht aan toe. Ze zijn in kritieke toestand naar verschillende ziekenhuizen gebracht.

Volgens de brandweer waren twee medewerkers in een loods bezig met de schoonmaak van een lege mestcontainer. Ze zijn vermoedelijk onwel geraakt. Ook een derde personeelslid dat poolshoogste kwam nemen, raakte bedwelmd. Het overige personeel alarmeerde de hulpdiensten. Brandweerlieden met zuurstofmaskers hebben de slachtoffers uit de loods gehaald.

Het bedrijf Reiling lag al ernstig onder vuur vanwege verschillende overtredingen. De provincie Noord-Brabant dreigde met hoge dwangsommen onder meer vanwege stankoverlast, overslag van mest in de openlucht in plaats van in een gesloten systeem en omdat er onvoldoende ruimte was voor afvalwater en neerslag.