Matt Dillon klaagt filmmakers aan

Matt Dillon heeft een rechtszaak aangespannen tegen de makers van de film Crash uit 2004. De 46-jarige acteur zou naar eigen zeggen nog 'minstens honderdduizend dollar' krijgen, blijkt uit een financieel onderzoek dat hij heeft laten uitvoeren. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter. In de film is Dillon te zien in een rol als racistische politieagent.

Crash werd voor slechts acht miljoen dollar gemaakt, maar was boven verwachting succesvol. De film bracht bijna honderd miljoen dollar op en ontving Oscars voor beste film, beste script en beste montage. Dillon zou nog een percentage van de winst krijgen. Hij beticht uitvoerend producent Bob Yari ervan de winstcijfers expres naar beneden te hebben bijgesteld om aan de betaling te ontkomen.

Dillon is niet de eerste die de makers van Crash aanklaagt. Ook producenten Cathy Shulman en Tom Nunan, regisseur Paul Haggis, acteur Brendan Fraser en coscenarist Bobby Moresco hebben Yari aangeklaagd wegens achterstallige betalingen. Zij hadden vorige maand een flinke meevaller toen een onafhankelijk onderzoek uitwees dat Yari inderdaad met de winstcijfers had gesjoemeld.


Matt Dillon klaagt makers Crash aan (Foto: Novum)