Wakker dier 'begeleidt' varkens naar slacht

Stichting Wakker Dier achtervolgt maandag, Werelddierendag, veewagens met varkens die op weg zijn naar het slachthuis. Ze rijden achter de wagens aan met een groot billboard waarop staat 'Dierendag: hoera, we mogen vandaag voor het eerst naar buiten... op weg naar de slacht...'. Elke dag gaan er 1,3 miljoen dieren naar het slachthuis die nog nooit een dag buiten zijn geweest. Wakker Dier roept consumenten maandag op eens biologisch vlees of een vegaburger te proberen.

Wakker Dier doet dit op Werelddierendag omdat het contrast tussen de liefde voor het huisdier en landbouwdieren zo groot is. Zij wil laten zien dat de consument veel geld aan zijn huisdier uitgeeft, maar geen geld wil uitgeven aan iets duurder- en diervriendelijk vlees.

De stichting voert sinds maart campagne tegen de kiloknaller-campagne. Zij wil dat supermarkten stoppen met het gestunt met goedkoop industrievlees en aan de boeren een eerlijke prijs gaan betalen zodat zij hun dieren fatsoenlijk kunnen houden. Ook wil Wakker Dier dat supermarkten meer diervriendelijke producten promoten, een uitgebreider diervriendelijk assortiment nemen en ook voor hun industrievlees welzijnseisen stellen.