Uitslagen België speelronde 10

Ook dit keer werd er weer een volledige speelronde afgewerkt in de Belgische Jupiler Pro League. De kraker tussen Standard Luik en landskampioen Anderlecht stond op het programma en werd door de thuisclub gewonnen. Koploper Genk morste punten tegen de nummer vijf van de Pro League, Mechelen.

Club Brugge - AA Gent

Een prima start zorgde ervoor dat de Bruggenaren al na de eerste helft met een 3-1 voorsprong konden gaan rusten. In het eerste half uur waren Ronald Vargas, Karel Geraerts en Dorge Kouemaha trefzeker voor de thuisclub. Vlak voor het rustsignaal was het Yassine El Ghanassy die de stand voor Gent wat draaglijker kon maken door de stand op 3-1 te brengen. Na rust was alleen Bernd Thijs trefzeker voor Gent en zette daarmee de eindstand op het scorebord.

Standard - Anderlecht

Standard Luik heeft zich opnieuw kandidaat gesteld voor de landstitel. De ploeg uit Luik kwam snel op voorsprong doordat in de vierde minuut van het duel Mbaye Leye uit een vrije trap het net wist te raken. Daarna moest gewacht worden tot tien minuten in de tweede helft maar volgden de doelpunten zich snel op. Luik was via Mohammed Tchité tweemaal trefzeker in de 54ste en 58ste minuut. Daarna kon Mbark Boussoufa nog wat terug doen voor de landskampioen. In de slotfase waren het Eric Bokanga en Mehdi Carcela die de eindstand op 5-1 bepaalden.